Lega

Kul 2 petang tadi aku selamat sampai Malaysia. Alhamdulillah.
Awal-awal lagi, aku dah set mind nak buat muka happy. Yela, apa nak sedih-sedih kan. Dah jejak kaki kat Malaysia pon nak sedih ke?? Tapi, tekejut plus terkesima gak bila satu family aku sambut, kecuali uda. Mak x yah cita la, dye yang buat banjir KLIA tu. Mak.. mak.. Abah, aku paham. Dye tahan air mata tu. Aishh, askar mana boleh nangis bai!!



harap kerinduan beliau terubat

tachink abis kot time ni

husna dan mak su nya




Dah-dah, x nak cte sedih-sedih dah. Aku doakan kawan-kawan aku yang masih di jeddah tu selamat sampai ke Malaysia. Kepada daddy, uje, abang ismul sorry.. x sempat nak jumpa, aku balik dulu.

Masalah aku sekarang, apa aku nak buat sepanjang cuti 'free' ni?? Sejak dalam flight aku fikir ni huhu. Eh, aku dengar Malaysia ada banjir2 ek? Aku sangat la berminat nak jadi sukarelawan sebenarnya. Tp, jangan harap mak aku kasi! Bapa aku dah usulkan suh aku keje. Jeng, jengg.. Agak-agak muka komersial cam aku ada orang sanggup nak amek aku jadi amah x?? hehe

Aku teringat satu novel yang heroin dye student medic pastu amek keje sambilan jadi suri rumah. Then, berchinta dengan anak tuan rumah yang hensem lagi bekerjaya. Pastu, pastu balik Malaysia bawak 3 sijil sekaligus. Ijazah , sijil kawin, sijil surat beranak.. Haa! Ye, karya H.Lovate x silap aku!! Arghhh stop laily stop. Itu NOVEL!!

Ok. Sekarang tolong aku cari 2 makanan yang aku nakkk sangat makan. Masuk tahap mengidam +  kempunan ni. Sumpah mesir x jumpa oh. Meh tengok meh apa fav foods aku.


YONG TAU FU. makanan ni buat aku jadi gila beb. aku suka yang kat pasar malam jalan tar je. yang lain aku x nak.
CHAR KUEY TEAW. aku knal makanan ni time blaja kat utara dulu. time outing ngan 'fly' aku mesti cari makanan ni.



 Otak aku terus x boley berfungsi lepas dengar lagu 'Kalau Cinta'. K la. Aku gi qada' tido dulu. 

p/s: ikut hati aku nak terbang ke Pahang sekarang juga. tolong la hati! jangan bukan-bukan.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

2 comments:

luvly mya said...

novel yg aku kasik tu kan. auwww. berangan nak dapat 3 sijil cepat nampak :P

Laily Shafariza said...

haha mia.. xde cuti ke weyh.. huhu