Kegeraman melahirkan kekejaman

Pernah tak terjadi pada diri korang
Bila mana korang rasa geram or sakit hati dengan seseorang??
Kalo boleh time-time tu jugak nak bagi free kick kat dye
(sorry.aku lebih suka menggunakan kelebihan kaki berbanding tangan)
(tapi kelebihan lidah aku lebih sakit berbanding kedua-duanya)
huhu

Selalu je bende ni terjadi kat diri aku
Akan ada rasa perasaan nak tempiaskan perasaan marah yang membuak-buak tu kat fb or blog
Lagi-lagi kalo orang yang cari pasal dengan kita tu orang yang memang sedia maklum kita meluat kat dia
Kalo la tang-tang tu ada blog depan mata, habis semua dihemburkan
KESIAN ABANG BLOG!!

Tapi biasanya niat aku tu aku tangguhkan.
Seboleh-bolehnya time aku tengah marah tu aku jauhkan diri aku dari laptop.
Cari bende lain yang berfaedah yang boleh membuatkan hilang ketensionan tu.
Pegi la basuh tandas ke, jemur baju ke, pegi masak ke lagi bagus
Balik-balik perut kita gak yang kenyang
Instead kita pergi maki hamun orang tersebut di blog
Paling-paling kita dapat dosa memburukkan orang
Kebetulan plak membe yang follow kita tu knal siapa yang kita kutuk
Tak ke dapat dosa mengaibkan orang.
Dosa mengumpat tu dah ibarat makan daging saudara sendiri you all
(perghh rindunya nak makan daging..ada dekat 5 bulan aku x makan daging huhu.tetiba)

Then, apa yang aku rasa
Lama-lama perasaan marah tu hilang dengan sendiri
Boleh plak sayang gurau-gurau senda dengan orang yang kita marah before ni
Boleh tak bayangkan betapa menyesalnya kalo aku dah tulis macam-macam pasal keburukan orang lain
And then, suatu hari dia mintak mmaf dan berbuat baik dengan kita
Sedangkan sebelum ni kita dah publish dah post kutuk orang tu bagai 
Pergh, menyesal beb menyesal
Betul la kata someone ni
The internet, once you post it, that shit stays the forever
Ko delete balik pon tak guna sebab orang lain dah baca

Kesimpulannya, bersabar je la time marah tu
Belajar kawal perasaan
Lama-lama ok la
Ada kawan kan?
Pergilah cerita kat dia
Daripada emo sorang-sorang kat blog
Nak menagih simpati siapa??
Lu pikir la sendiri wok

p/s:  peace no war
p/s: bley je rupanya aku masak udang sambal tumis harini.biasanya x berapa jadi -_-"





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

2 comments:

Nur Nazihah Mohd Amin said...

pass utk masak kt fmly sndiri.tp tak pass kawen lg.haha:)

shafariza labai said...

hahaha..nazihah jeles leteww..