Abah

Pantang duduk sorang-sorang
Aku mula rasa nak menaip
Rindu kat abah meluap-luap bila semua orang  post pasal hari bapa

Abah,ingat x dulu
time kecik-kecik abah x penah pukul shafa
bila dah masuk tadika shafa dah reti merajuk
pastu abah pujuk sambil dukung cium-cium pipi

bila makin besar shafa dah pandai melawan
abah belikan rotan depan mata shafa
abah kata 'kalo adik nakal abah pukul pakai rotan ni'
tapi balik rumah shafa nyorokan rotan tu
so sampai sekarang shafa x merasa rotan tu
sori abah

abah selalu kata perut shafa sensitif macam abah
abah ingat x
abah sanggup berhenti makan sebab nak dukung shafa
sebab shafa nangis x tahan sakit perut sangat

setiap minggu abah bawak pegi swimming pool kat cheras
ajar shafa berenang dari kecik
pakaikan bikini bila mak x ikut
tapi sampai sekarang shafa x reti berenang
lembab kan shafa

abah tahu shafa hantu air
abah penah bawak shafa diam-diam pegi mandi swimming pool rumah dato' majikan abah
sebab dulu shafa penah mintak abah beli umah banglo ada kolam renang
sekarang shafa paham
abah x mampu, tapi abah sanggup buat apa sahaja bagi shafa happy

dulu time kita tunggu mak dalam kereta
abah selalu tanya soklan math kat shafa
hanta shafa pegi kelas arithmetic
tapi shafa nak masuk taaekwando abah x bagi
sebab abah kata tangan shafa pernah patah
xnak bagi patah balik

shafa pantang naik kereta
mesti tertido
shafa suka baring sebelah  abah depan tv
abah akan buka channel pasal haiwan-haiwan
sambil korekkan taik telinga shafa
sampai shafa tertido
abah akan dukung bawak naik bilik
kadang-kadang abah x tahu
shafa suka pura-pura tido!!

apa yang shafa nak semua abah bagi
walaupun shafa x berani nak mintak-mintak
tapi sekali shafa cakap abah akan tunaikan
baiknya abah

abah..
shafa rindu nak pegi taman klcc dengan abah
mandi sama-sama kat swimming pool macam dulu-dulu
x suka la jadi anak dara macam ni
segan nak manja-manja

abah tolong la jaga diri baik-baik
takut sangat abah maasuk icu dulu
20 hari plak tu
abah x pernah nangis teruk macam tu bila jumpa shafa kat hospital
doktor kata syukur abah x merokok
adik masih ada abah

abah, jarang sangat shafa cakap shafa sayang abah
apatah lagi mintak maaf
tapi bila shafa dah reti mintak maaf time raya haritu
abah nangis teresak-esak
mintak maaf abah
shafa sayang abah
shafa x reti tunjuk..

SELAMAT HARI BAPA








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

2 comments:

Nur Nazihah Mohd Amin said...

:')..
ahh.sedih.



p/s: box comment edit setting kasi pop-up la.baru sng nak comment.

AmY LeYanA said...

Rasa cam nk nanges ar shafa...u're really nice one, love u so much!take care there ok...