Kenduri Bacaan Yasin

Aku tengah dengar hot.fm
Bunyi seperti jakun bukan?
Memang pon
Ni first time kot aku dengar kat mesir setelah hampir 9 bulan kat sini
hu hu

Rindu plak lagu-lagu melayu
Rindu nak memekak dalam kereta
Pastu kena marah dengan anak sedara yang umur 3 tahun bajet 4 tahun tu
Kene kutuk dengan abah suara x sedap
Fine..

Jumaat lepas umah aku buat bacaan yasin
Semua berlaku secara spontan
Teringatkan birthday housemate aku sorang tu
Lagipon ktorang baru pindah umah
Sangatlah sesuai buat bacaan yasin sikit
Panggil rakan-rakan seperjuangan

Nak surprise punya pasal
Semua bende aku buat sendiri
Mengharapkan pertolongan kawan2 lain
Nak masak pon tumpang umah orang
Sumpah
Aku tak pernah berkorban sampai penat mcm ni demi rakan
Aku nak bersama dengan dia untuk enam tahun

Aku belajar bende baru di bumi mesir
Selain Allah, kita memerlukan support system yang lain
iaitu SAHABAT
Pentingnya kita menjaga adab sesama rakan
UKHUWAH juga boleh membawa ke syurga
InsyaAllah..

Aku x menyesal gagal
Baru aku kenal mana kawan mana lawan
Susah nak cakap
Tapi aku sayang semua kawan-kawan aku
Tak kira la laki perempuan
Harap persahabatan kekal hingga akhir hayat

Terima kasih yang buat aku bangkit semula
Terima kasih..


p/s: majlis tu sungguh meriah kot.makanan pon bley tahan..nasi minyak dengan ayam merah.Ok la kan.
rindu betul nak huuhaa huuhaa dengan member2..huhu

Sebenarnya aku rindu budak-budak jenan lagi..ermm



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

2 comments:

Nurul Idayu said...

laily...ayu ko sayang x?hihi

shafariza labai said...

mesti la sayang!! org awal antara laily sayang taw..=)